jäljetsilmätsuunnat+

perjantaina
distant flickeringnukuin hirvittävän pitkään kuten viime päivinä muutenkin. päästin hempeänkirpeän ilman sisään ikkunasta viemään unitunkkaisuuden mennessään ja kuuntelin seinien takaa kuuluvaa melskettä.

hankin matkakorttiini lisää aikaa ja tein siitä huolimatta pitkän kävelylenkin. ohikulkumatkallani löysin uffilta neuleen, jossa minulla on ihanan kotoisa olo. se tuntuu sellaiselta, että sillä on mukava tarina takanaan ja edessään.

seurasin, kuinka rappukäytävässä mies seisoi nimitaulun edessä etsien oikeaa kerrosta. hississä se kysyi mikä se on missä on vee ja kaksi iitä, eikö se oo vitonen, eiku kasi. seiska, kerroin. valitti, miksei voi olla suomen kielellä asiat ja kiitti.

sain kaksi yllätyskirjettä! toisessa oli muumimamman voimajuoma -teetä ja pimeässä hohtava vaaleanpunainen rannekoru, toisessa vilkkuvaloin koristettu muumikortti. taidan vetää puoleeni muumiasioita.

katsoin virgin suicidesin sohvalla, joka oli tällä kertaa oikeinpäin kasattu, ja puhaltelin kevyitä pilviä avoimesta ikkunasta. join colaa ja yritin tunnistaa puiden välistä pilkistävän valoisan tornin, mutten onnistunut.

poljin vaivalloisesti etenevällä, vanhalla ja rakkaalla jones-nimisellä pyörälläni hiljaisilla kaduilla ja hengitin keuhkot täyteen syksyntuoksuista ilmaa. onneksi neuleeni hihat olivat pitkät. pian tarvitsen lapaset iltaisin.

istuin pihalla keinussa kauan, mahdun siihen juuri sopivasti. kuuntelin musiikkia ja keinuin hiljalleen pimeässä katse kohti yötaivasta. en laskenut tähtiä enkä aikaa.

this weather's bringing it all back againkuva: tumblr.comTunnisteet:


psst, muita postejani löydät selaamalla otsikon alla olevaa valikkoa.